I AM FUEL, YOU ARE FRIENDS

...we've got the means to make amends. I am lost, I'm no guide, but I'm by your side. (Pearl Jam, Leash)

Saturday, August 05, 2006

Ayúdame, por favor

A little help needed on the Fuel-Friends front. Apparently I messed up the code on my blog a few days ago when I was trying to follow some instruction on the Blogger help pages to do some fancypants features. Now it appears to be slightly whacked for me and for you.

If you are a web genius, and are willing to take a look and help me clean up my CSS or HTML or whatever went awry, please let me know. Then we can all be happy campers again, viewing our favorite blog with joy and aesthetic ease. Who let me access the HTML side of things anyways? Man alive.

17 Comments:

At August 05, 2006 10:44 AM, Blogger Jowey said...

Been hitting your page for about a week now, daily, and I've not noticed any changes. Your CSS feed still works and the "rendering" of it in HTML also seems fairly normal. I've messed with Blogger a bit, what is it, exactly that you're seeing that's wrong?

 
At August 05, 2006 11:32 AM, Anonymous Anonymous said...

Jeezuz, I hate people from California.What a bunch of blog whiners. Reminds me have to add that to my list


French/France
Peoplep from Texas
The south

California/hell-a

 
At August 05, 2006 2:12 PM, Anonymous Peter said...

As Jowey already said: Everything looks alright. What's the problem?

 
At August 05, 2006 2:21 PM, Anonymous Peter said...

You are using widely prefab pages. So you have hardly any chance to influence your code by yourself. Otherwise you don't have the danger of destroying your page.
Could be your doubts result of using the IE browser?

@anonym: What funny guy you are!

 
At August 05, 2006 2:52 PM, Blogger heather said...

In the code I am seeing a lot of additional HTML stuff, like instead of just the simple bold tags it will say < span style="font-weight: bold;" > etc. and it just seems more complicated - tags don't "stick" when I make font bold or italic I have to go back and do it again several times, when I publish it is gives me an error message saying that there is no closing tag for < font > or whatever and I have to select to ignore it and override.

I am glad to hear that for some of you, people are still viewing it OK, but others have left comments saying that it is loading slow, or that they see a larger font???

I don't know, it just seems weird to me. I thought someone who knows code could look and see if I messed something up.

 
At August 05, 2006 5:23 PM, Blogger DouglasLong said...

Heather,
I use both browsers and up to just a few days ago, I didn't notice anything wrong at all.

Lately, though, your right side bar has not been placed correctly when viewed with IE. Instead of at the side, it is showing up below the main. Is that just me and my browser?

I am no web coder at all, so I hope that my comments are not out of line:

I did a quick html debug and saw results that the following images could not be found:
http://www.blogger.com/css/img/navbar/1/corner.gif

http://www.blogger.com/img/arrow-left.gif

http://www.blogger.com/img/arrow-right.gif

http://www.blogblog.com/rounders4/icon_comment.gif

That last one is weird: sometimes the image is found, sometimes not. Looking back at your source, though, I don't know if all that really matters. I did see in the template that you use that the "corner" images are set to work with only a specific size width.
If, in your editing, you changed the corner images, or you changed the width of one of the sections, perhaps that has thrown everything else off a bit.

I don't have a file compare utility right here handy, but maybe it would be interesting to compare your current template against the sample template provided by blogger.com?

If all else fails, contact blogger.com and demand that they fix this egregious error immediately!!
;) just kidding

p.s.: tks for your great content on this blog! Where do you find the time??

 
At August 05, 2006 5:40 PM, Blogger DouglasLong said...

Oh, wow, was I going the wrong path, or what? I can see that the images that I noted in my previous comment, really have nothing to do with your template at all. So, don't bother with that.

But the other point about the "width and measures" may yield some clue. Perhaps an oversized or misplaced image in one of your posts?

 
At August 05, 2006 8:54 PM, Anonymous Anonymous said...

Hey Heather,
When I view your page in firefox it is fine, when I try to view it in safari (where I always used to view it w/no problems) it's really slow-to-frozen. So now I'm converting to firefox just to see your blog, but I still like the bookmarks in safari better.
Laura J
P.S. what's up with the California hater? Personally, I hate people-haters who can't even spell PEOPLE.

 
At August 05, 2006 10:39 PM, Blogger heather said...

I moved the Pete Yorn video post off the main page, since it seems to have been the culprit in making the body column too wide, for whatever reason. The HTML code on that post is ridiculously horrifically messy. Why?

For me, when I view my blog now in IE, about halfway through the G.Love post, all hell breaks loose - the font is larger, there are weird dotted lines through the post, and the font is so large on the right profile sidebar that it is pushing it to the bottom. I think I may just have to, like, reapply the basic template and re-insert my various modifications that weren't making the site wierd.

Aiii.

 
At August 05, 2006 10:44 PM, Blogger Rob said...

i really dont know much bout CSS.
i cant help in that way... but i love this blog.

Good Luck.

 
At August 05, 2006 11:13 PM, Blogger Trini said...

FYI.

I usually make a copy of my original html codes and keep it in a seperate file just in case something goes wrong I can copy and paste it in again.

I haven't noticed any changes in your blog at all, but I've always used firefox. Hope it all works out for you.

 
At August 06, 2006 1:01 AM, Blogger Jowey said...

Well, it seems from most of the comments, it's still perfect in Firefox. I don't ever fire up Safari, myself, so I can't comment on that. There seems to be two solutions here:

1: MOVE to Firefox! I can't believe someone like yourself is still using something as horrific as IE. Firefox is faster, easier to use, safer and prettier, not necessarily in that order.

2: Since you're on blogger, I assume you simply set this page up using a Template. Why not consider just RELOADING that original template and making the few changes needed to post it?

As well, it being part of a template MIGHT have something to do with your code supposedly "changing". If Blogger edited that template, it'd likely edit yours as well. Just a thought.

 
At August 06, 2006 8:34 AM, Blogger DouglasLong said...

Aha, looks better today!
I never did see problems with the fonts as you described. The layout issue that I commented about started at the "Purple parallelogram" post, for me.

Glad to see you found the solution, though. Looking forward to your continued words of wisdom, Heather. Thanks for sharing!

 
At August 07, 2006 5:13 PM, Anonymous Anonymous said...

Hi,

Change:
#content {
width:740px;
margin:0 auto;
text-align:left;
}

To:
#content {
width:760px;
margin:0 auto;
text-align:left;
}

Your div got too small to hold it all.

Actually firefox is a slower browser and doesn't support as much stuff as IE, besides 90% use IE these days, support the most.

 
At August 07, 2006 9:51 PM, Blogger redsago said...

hi heather!

your blog looks OK on Opera but in IE the sidebar is WAY DOWN near the bottom, after the box for the main section ends -- this usually happens when objects wider than 400 pixels are inserted, darn IE doesn't follow the CSS sometimes haha.

try this:
- BACKUP THE CURRENT TEMPLATE FIRST in order to save all your customizations

- pick a new template, then change it back again to the old template. the default settings should be restored. again, please do this ONLY AFTER YOU HAVE BACKED UP your customizations in the current template.

- go to your backup and copy the sections between "Begin #sidebar" and "End #sidebar" tags and paste them into the new template to replace the default settings.

i hope this works. :-)

 
At August 07, 2006 10:19 PM, Blogger heather said...

OK, so I reapplied the template and pasted in all my modifications, so I hope that helps.

Anonymous, I tried adjusting the 740 to 760, and it did bring the toolbar back up in Explorer, but I didn't like the way it made it look. But thank you for that.

I still can't figure out why the text is larger in some areas. Anyone noticing that? The good news is that the recent posts seems to look fine and dandy so maybe this is something that will work itself out within a few days as those messed up posts migrate off the main page.

Sigh.

 
At August 08, 2006 7:37 AM, Anonymous Anonymous said...

There are several places in your CSS that the text is set to over 100%, which is strange atleast.
If you don't want to expand the main div, then reduce the other divs to make it play nice.

 

Post a Comment

<< Home


Stats tracked by StatCounter